luni, 30 august 2010

Totul despre machiaj

  De cele mai multe ori suntem nemultumite de machiajul pe care tocmai l-am realizat ... de cele mai multe ori vrem un machiaj simplu,natural dar ne iese unul nepotrivit comparativ cu ceea ce ne doream.
Iata niste sfaturi foarte utile care ne vor ajuta sa aratam mereu asa cum ne dorim!
Inainte de a ajunge la culoare, aplica un strat foarte subtire de fond de ten in zona ochilor. Fondul de ten va acoperi acele mici imperfectiuni. Nici nu ai aplicat culoarea si deja arati mai bine pentru ca fondul de ten uniformizeaza nuanta pielii din jurul ochilor.
  O vorba inteleapta spune ca "ochii sunt oglinda sufletului", insa modul in care aceastia sunt pusi in evidenta te poate face sa atragi toate privirile si sa fii in centrul atentiei.
  Machiajul ochilor reprezinta acel "mic truc" prin care iti poti ascunde micile imperfectiuni estetice si iti poti accentua trasaturile.
Make-up artistii recomanda ca in machiajul ochilor sa tii cont de forma fetei si de culoarea ochilor.

Ce machiaj alegem in functie de forma ochilor?
 
   Daca ochii tai sunt descendenti, prin machiaj se urmareste ridicarea formei ochilor. Tot ce trebuie sa faci este sa depasesti coltul extern al ochiului prin fard de pleoape sau cu ajutorul creionului dermatograf. Foloseste o nuanta mai inchisa de fard in jumatatea dinspre tample a pleoapei.
   Daca ochii tai sunt ascendenti, joaca-te cu doua nuante, una mai deschisa si una mai inchisa. Aplic-o pe cea deschisa in coltul extern al ochiului si pe cea inchisa in regiunea de langa nas.
   Pentru ochii mici, creionul contur este absolut necesar. Defineste atat conturul exterior cat si pe cel din interior al ochilor. Astfel acestia vor parea mai proeminenti, mai mari. Alege nuante deschise pentru fardul de ochi. Ideal ar fi sa folosesti doua nuante, una ceva mai inchisa la baza genelor si una mai deschisa in zona dinspre sprancene.
   Daca ai ochii mari incearca sa nu ii maresti si mai mult prin machiaj. Tu trebuie sa eviti nuantele prea deschise si pe cele sidefate si sa aplici mascara numai pe genele superioare.
   Pentru ochii apropiati trebuie sa folosim nuante mai deschise catre coltul intern al ochiului. Coltul extern al ochiului va fi pus in evidenta fie prin nuante mai inchise, fie prin trasarea unei codite cu ajutorul creionului sau a tusului.

Ce machiaj alegem in functie de culoarea ochilor?
Machiaj pentru ochi caprui

Una dintre cele mai raspandite culori, ochii caprui sunt cei mai usori de machiat, in sensul ca accepta o paleta larga de culori. In acest scop pot fi folosite nuante de auriu, kaki, verde, albastru, roz sau mov. Make-up artistii recomanda sa se evite bej, alb si negru mai ales daca ai tenul masliniu. In plus, pentru o privire seducatoare poti folosi un contur negru pe pleoapa superioara combinat cu una din nuantele recomandate si, in niciun caz, nu uita de mascara, unul dintre elementele definitorii pentru machiajul perfect al ochilor.

Machiaj pentru ochi verzi

Despre ochii verzi se spune "niciodata sa nu-i crezi", insa un machiaj adecvat al ochilor te va face sa te pierzi in adancimea lor. Un machiaj pentru ochii verzi presupune sa folosesti nuante de maro-roscat, bej sidefat, auriu, argintiu, roz, rosu sau verde. Bineinteles ca poti combina toate aceste culori cu un contur negru care sa iti accentueze privirea.Machiajul ochilor verzi va fi foarte reusit daca vei alege ca fard nuante de verde iar la coltul interior al ochilor nuante de bej si alb. Asfel vei crea impresia de iluminare si deschidere. Daca iti doresti un machiaj pentru ochi verzi cu adevarat special, incearca sa-ti colorezi genele cu un rimel de culoare albastru-beumarin.Vei obtine un look iesit din comun si o privire plina de senzualitate.

Machiaj pentru ochi albastri

Daca aveti ochi albastri puteti incerca nuante de roz, maro, caramiziu, portocaliu, lila sau turcoaz. Oricare dintre aceste nuante va pica perfect pe pleoapa dumneavoastra creandu-va niste ochi albastri irezistibili. In machiajul ochilor albastri trebue sa tineti cont si de culoarea tenului, in in functie de aceasta sa alegeti nuanta fardului (gri este foarte indicat pentu un ten mai inchis) combinat cu un contur negru pe pleoapa superioara.Ochii albastrii sunt cel mai bine evidentiati daca folositi culori electrizante sau daca aplicati un contur complet al ochilor cu nuante contrastante fata de iris.

Mai departe va propun sa va jucati putin cu multitudinea de culori realizand unul din machiajele de mai jos!
Astept sa-mi spuneti cum a iesit si daca puteti postati si poze!

4 comentarii:

  1. foarte interesant...eu am ochii albastrii-verzui...si mi se pottriveste si verde....este adevarat?

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa este alexa ti se potriveste dar acum stii ca trebuie sa tii cont si de forma ochilor despre care am mentionat in articol.conteaza foarte mult cum faci machiajul in functie de forma.

    RăspundețiȘtergere
  3. da....multumesc pentru sfat...astept noi postari

    RăspundețiȘtergere

Cum vi s-a parut articolul?